כל מה שרציתם לשאול על מה הופך את מזון קרנה 4 לייחודי ומזין כל כך

על הרכיבים של קרנה 4

מהיכן הרכיבים שלכם מגיעים?

כל הרכיבים שלנו גדלים בחוות בקנדה ואמריקה ואנו משתדלים לעבוד בעיקר עם חברות משפחתיות. אפילו הרכיב הקטן ביותר לא מגיע מחוץ לארצות הברית או קנדה.

האם אתם משתמשים בתערובת של ויטמינים ומינרלים שנרכשת מחוץ לקנדה או ארצות הברית?

כל הרכיבים גדלים בחוות באמריקה וקנדה ואנו משתדלים לעבוד תמיד עם חברות משפחתיות. אפילו הרכיב הקטן ביותר לא מגיע מחוץ לארצות הברית או קנדה.

האם המזון שלכם אורגני?

כאשר אפשרי אנו בוחרים ברכיבים אורגניים, כגון זרעי השעורה המונבטים, עדשים וזרעי הפשתן. אלה מוגדרים אורגניים ע"י USDA.

מדוע אתם משתמשים בזרעים במזון?

אנו משתמשים בזרעים אורגניים באיכות גבוהה של שעורה, עדשים ופשתן כשהם מונבטים מאחר והם מספקים נוטריאנטים רבים בעלי זמינות ביולוגית גבוהה והם עוזרים לנו לספק מזון נקי מתוספים סינטטיים. פיתחנו פורמולה ייחודית המשלבת את התכונות הייחודיות של כל הזרעים הללו בכדי ליצור תזונה המכילה את כל הויטמינים, המינרלים, פרוביוטיקה, פרה ביוטיקה ואנזימים הנדרשים לחיות מחמד.

איך אתם יודעים שזרעים מונבטים מספקים תזונה איכותית לכלבים?

אנו משתמשים בחברת מחקר וייעוץ חיצונית בעלת עשרות שנות ניסיון בחקר התכונות התזונתיות של זרעים מונבטים וההשפעות הבריאותיות שלהם על בני אדם וחיות. החברה מצאה כי נתוני מחקר קליניים וספרותיים מאשרים שחיות מחמד ובני אדם שניהם יכולים להרוויח הטבות בריאותיות מצריכה סדירה של זרעים מונבטים כחלק מהתפריט היומי שלהם.

האם כלבים וחתולים לא צריכים תזונה המבוססת רק על בשר?

כלבים וחתולים צריכים יותר נוטריאנטים מאשר שהם יכולים לקבל מבשר לבדו. בטבע כלבים וחתולים לאחר הציד אוכלים את תוכן הקיבה הכוללת צמחים, דשא וזרעים במצב לאחר עיכול כך שהם יכולים לעכל ולספוג אותם בקלות. מזונות אלה מספקים ויטמינים, מינרלים ויסודות מזון אחרים הדרושים לתזונה מלאה ומאוזנת. אולם, זה קשה עבור כלבים וחתולים להרוויח תזונתית מדגנים שלמים מאחר והם מתקשים לפרק אותם באפקטיביות בקיבה. ולכן, מזון קרנה 4 מיוצר בשילוב זרעים מונבטים (ניתן גם להגדירם "לאחר עיכול") אשר נמצאים במצב זמין ביולוגית ההופך אותם לעשירים בנוטריאנטים כמו גם פרוביוטיקה, נוגדי חמצון ואנזימים.

האם זרעים מונבטים מתאימים לתפריטים ללא דגנים?

דגנים וזרעים הם קרובים אולם שונים מנקודת מבט בוטנית. זרע אינו דגן - יש להם רמות שונות מאוד של תזונה ונעכלות. זרע מונבט הוא אפילו פחות דומה, מאחר והוא עבר שינוי פיזי וכימי במהלך ההנבטה. לדוגמא, שעורה רגילה הנמצאת בשימוש במזונות רבים לחיות מחמד היא בעלת רמת נעכלות וספיגה נמוכה של נוטריאנטים. לעומתה, לזרעי שעורה מונבטים יש רמת נעכלות של 95% עם כמויות עצומות של נוטריאנטים זמינים כולל נוגדי חמצון, פרוביוטיקה ואנזימים. ניתן להשוות את השינוי המתרחש בזרע במהלך ההנבטה למטמורפוזה של זחל היוצא מהפקעת והופך לפרפר. דגן הוא פרי קטן של הצמח, לרוב קשה מבחוץ הנקצר מיבולים. דגנים גדלים במקבצים בקצות צמחים בוגרים כגון חיטה, שיבולת שועל ואורז. תלוי בסוג, לדגנים יש כמות מתונה של נוטריאנטים ונעכלות עבור חיות רבות. זה גרם לבעלי חיות מחמד רבים לחפש תזונה ללא דגנים. זרע מוגדר כצמח עוברי העטוף בכיסוי זרע. הוא מוצא מהצמח המובשל לאחר הפריה. הזרע מכיל את כל הנוטריאנטים הנדרשים לבניית צמח חדש. נוטריאנטים אלה רדומים עד שהזרע מונבט שאז הוא מתעורר והופך לבעל נעכלות מצוינת וספק נפלא של חומרי תזונה. זה אומר שתערובת נכונה של זרעים מונבטים כגון אלה הנמצאים במזון קרנה 4 היא מתאימה מאוד לאנשים וחיות מחמד המעוניינים לספק תזונה ללא דגנים.

האם חיית המחמד שלי יכולה לכל את הפחמימות במזון?

כן. זכרו שאוכלי בשר בטבע תמיד אוכלים את תוכן הקיבה הצמחי המעוכל של הטרף שלהם, כך שכמות מסוימת של פחמימות היא מקובלת. ישנן פחמימות בריאות כגון אורז מלא והזרעים המונבטים שלנו שהם קלים לעיכול, לעומת פחמימות פשוטות זולות כגון תירס או חיטה. ישנם מזונות שרמת פחמימות של 20% היא גבוהה מדי אם הפחמימות מגיעות מאורז לבן, תפוחי אדמה ושיבולת שועל. אבל אם הפחמימות מגיעות מרכיבים בעלי נעכלות גבוהה כגון זרעים מונבטים, רמה של 25-30% יכולה להיות מיטבית מאוד כאשר מלווה בנוגדי חמצון טובים, חומצות שומן מסוג אומגה 3 ו- 6 ופרוביוטיקה. הכל תלוי באיזון נוטריאנטים וזמינות ביולוגית של הרכיבים.

מדוע אתם משתמשים בעמילן תפוח אדמה באוכל?

המתכון שלנו כולל כמות קטנה של עמילן תפוח אדמה בכדי לעזור לאחד יחדיו את התערובת של בשרים טריים וזרעים מונבטים כך שאנו נוכל לעצב אותם לצורת כופתית, מוכנים לייבוש. אנו משתמשים רק בכמות צנועה של עמילן תפוח אדמה כפי שמראה הערך הגליקמי הנמוך של המזון של 42-43, מה שלא היה אפשרי אם המזון היה עשיר בתפוחי אדמה או דגנים.

מהיכן הבשר שלכם מגיע?

אנו משתמשים בבשר שריר טרי ממתקן המפוקח ע"י רשות המזון הקנדית המתאים למאכל של בני אדם.

מדוע אתם לא משתמשים בקמח בשר במזון?

אנו מסוגלים לייצר מזון יותר מזין כאשר אנו משתמשים בכמויות גדולות של בשר טרי לעומת רכזי חלבון או קמחי בשר שיכולים להיות בעלי רמות גבוהות או נמוכות של אפר (תלוי ברמת העצם שלהם) ואיכות משתנה. כאשר בשר מעובד בלחץ וטמפרטורות גבוהות בכדי לייצר קמח בעל לחות נמוכה, הזמינות הביולוגית של הנוטריאנטים שלו ואיכות החלבון הכללית יכולים להיפגם משמעותית. בנוסף, מאחר וקמח בשר מגיע בצורת אבקה יבשה קשה לדעת בביטחון מאילו חלקי בשר הוא הגיע. אנו לא רוצים הפתעות במזון שלנו.

האם המזון מכיל מספיק חלבון עבור חיית המחמד שלי?

עוף, ברווז, כבד עוף, כבד חזיר, ביצים, הרינג וסלמון טריים הם הרכיבים הראשונים ובעלי הריכוז הגבוה ביותר במזון קרנה 4. הם מעניקים לנו רמות חלבון גבוהות לפי הצרכים התזונתיים של חיות המחמד. מעבר לאחוז החלבון חשוב לראות את איכותו ובמיוחד הזמינות הביולוגית שלו. במזון בעל 29% חלבון הנובע מבשר טרי באיכות גבוהה שעבר עיבוד מינימלי יש יותר גרמים הניתנים לשימוש של חומצות אמינו מאשר במזון עם 35% חלבון הנובע מקמח בשר שעבר עיבוד קיצוני.

מזון מלא לכלבים

מה גורם למזון שלכם להיות יותר טבעי ממזונות המוגדרים טבעיים אחרים?

שלא כמו במזונות יבשים אחרים, המזונות שלנו הם באמת טבעיים מאחר והם עשויים רק מרכיבי מזון אמתיים ללא אף תוסף סינטטי! זה אומר שהמזון שלנו לא מכיל: תוספת סינטטית של ויטמינים או מינרלים או חומצות אמינו, קמחים או רכזי בשר או ירקות, חומרים משמרים, חומרי טעם וריח, תוספת סינטטית מעשה ידי אדם.

כיצד ייצרתם את המזון שלכם מבלי להשתמש בשום תוסף ויטמינים או מינרלים (אפילו לא טאורין)?

אנו לא צריכים להוסיף תוספים מאחר ותערובת הזרעים המונבטים האורגנית שלנו מלאה בנוגדי חמצון טבעיים וויטמינים ומינרלים בעלי זמינות ביולוגית גבוהה שעוברים את הדרישות התזונתיות של ארגון ה - AAFCO. ואנו מוסיפים מספיק בשר טרי, איברי פנים ודגים המספקים רמות טבעיות של טאורין.

מדוע יצרנים אחרים כן מוסיפים תוספים סינטטיים כגון ויטמינים, מינרלים וחומרים אחרים למזון והאם יש בזה סיכון לחיית המחמד שלי?

הם משתמשים בתוספים סינטטיים בגלל שהם לא מוכנים או לא מסוגלים להוסיף סופר מזונות יקרים כמו תערובת הזרעים המונבטים האורגנית שלנו והם לא מעבדים את המזון בצורה עדינה (בעלות גבוהה יותר) בכדי לשמר את הנוטריאנטים הטבעיים הקיימים ברכיבי המזון. כך שהם חייבים להשתמש בנוטריאנטים סינטטיים ותוספים אחרי בכדי להעלות את רמות הויטמינים והמינרלים במזון שלהם מספיק בכדי לעמוד בדרישות התזונתיות של ארגון ה AAFCO, לשמר את המזון שלהם ולהבטיח טעימות. חלק מהתוספים הללו יכולים להכיל רכיבים הגורמים לסרטן או רעלנים כגון מתכות כבדות או מזהמים. ה AAFCO מאפשר ליצרנים להוסיף תוספים תזונתיים סינטטיים למזונות טבעיים עד רמות המוגדרות בטוחות. יש יצרנים הרושמים "מזון טבעי עם תוספת של ויטמינם ומינרלים". צרכנים צריכים ללמוד לקרוא את התוויות המזון בכדי לראות מה בדיוק הוסף.

במה אתם משתמשים בכדי לשמר את המזון?

אנו לא מוסיפים שום חומר משמר למזון בכלל. כפי שאתם יודעים, רוב המזונות היבשים מכילים שומן מהחי בכדי לשפר את הטעימות שלהם ולהוסיף חומצות שומן חיוניות למזון. מאחר ותוספת זו של שומן יכולה להפוך רקובה במהרה אם היא לא משומרת, רוב היצרנים של מזון "טבעי" מוסיפים תערובת "טבעית" של mixed tocopherols שיוצרה במפעל והיא אינה טבעית כלל. בדומה לכך, קמח הבשר המצוי במזונות אינו יציב ומצריך חומרים משמרים. אולם, המזונות של קרנה 4 מכילים רק בשרים טריים באיכות גבוהה וללא תוספת שומן כך שיש סיכון נמוך הרבה יותר לריקבון. בנוסף המזון מכיל פרוביוטיקה חיה מהזרעים המונבטים ששורדת את תהליך האפייה העדין ואשר למעשה סופגת את החמצן בשק ובכך מפחיתה עוד יותר את הסיכון לחמצון המזון ומאריכה את חיי המדף שלו. הזרעים המונבטים מספקים גם כמויות עצומות של נוגדי חמצון טבעיים כך שהם משמרים באותו בעצמם. וגם, תהליך הייבוש שעובר המזון לאחר האפייה העדינה היא בעצמה צורת שימור טבעית של מזונות.

כמה זמן המזון נשמר טרי?

המזון נשמר טרי וטעים במשך 24 חודשים באם השק סגור או נפתח.

ייצור מזון קרנה 4

היכן המזון מיוצר?

המזון מיוצר במאפייה משפחתית הנקראת BIO BISCUIT בקוובק, קנדה.

מדוע עדיף מזון אפוי על מזון שעבר אקסטרוזיה?

מזון קרנה 4 נאפה במהירות למשך 4 דקות ואז עובר תהליך ארוך של ייבוש באוויר. אפיית מזון משמרת באופן משמעותי יותר נוטריאנטים, אנזימים וטעם מאשר שיטת אקסטרוזיה. באפיה, המבנה המולקולרי של הרכיבים נשמר מאחר ויש שימוש בטמפרטורות מתונות בעיבוד מינימלי, בהשוואה לאקסטרוזיה שיוצר כמויות עצומות של רדיקלים חופשיים הוגמים במבנה המולקולרי של הרכיבים. כאשר מתעכלים, כמויות גבוהות אלה של רדיקלים חופשיים מזרזים נזקים לגוף ותהליכים דלקתיים. אז, ויטמין C וויטמין E יעברו להילחם ברדיקלים חופשיים אלה ולנטרל אותם ובכך יכולים להיגרם חוסרים בגוף. תערובת הזרעים המונבטים הנמצאת בקרנה 4 מכילה כמויות גבוהות של נוגדי חמצון טבעיים, שהם יציבים ואפקטיביים הרבה יותר מאלה סינטטיים המצויים במזונות היבשים.

איך אתם יכולים לטעון שרמות גבוהות של פרוביוטיקה, אנזימים ונוטריאנטים אחרים המצויים במזון קרנה 4 יכולים לשרוד את תהליך האפייה המהיר המגיע לטמפרטורה של 90 מעלות צלזיוס?

בבדיקות לאחר ייצור של כל אצווה שיוצרה כבר מעל 10 שנים, המעבדה החיצונית כל הזמן מוודא ומאשרת את הרמות הגבוהות של פרוביוטיקה, אנזימים ונוטריאנטים אחרים ששורדים את תהליך הייצור הייחודי של מזון קרנה 4. אנו מאמינים ששרידות זו נוצרה עקב השימוש שלנו בתערובת הזרעים המונבטים המספקת נוטריאנטים יציבים באופן מיוחד. יתרון זה נמצא בשילוב עם טכניקת האפייה המדויקת שלנו המגינה על הערכים התזונתיים של המזון.

אילו בדיקות מבוצעות על המזון לפני שהוא יוצא למכירה?

כל אצווה נבדקת להימצאות פתוגנים (סלמונלה, אי קולי, קוליפורמים וליסטריה), מיקוטוקסינים (אפלטוקסינים, וומיטוקסינים ואחרים), שמרים, עובש או מתכות כבדות (כולל כספית וארסן). כל אצווה גם נבדקת לרמות הנוטריאנטים שאנו מבטיחים על האריזה. כל אצווה מצויה בהסגר על לקבלת תוצאות הבדיקות לפני אישורה למכירה.

אם יש לכם שאלות שטרם נענו, אתם מוזמנים לפנות אלי לטלפון 050-9901092

כמה טיפים לקריאת תוויות מזון

01.

מי אחראי על קביעת הדרישות התזונתיות לחיות מחמד? איך אני יודע שהאוכל מלא ומאוזן?

ארגון ה AAFCO אחראי לקביעת הצרכים התזונתיים של חיות מחמד וכל יצרן מחויב לעמוד בדרישות הללו בכדי להיות מסוגל להגדיר את המזון שלו כמלא ומאוזן. במידה והיצרן עומד בדרישות תהיה הצהרה כתובה ברורה על המזון. ללא ההצהרה, המזון אינו מלא.

02.

מה אומרות הקטגוריות השונות של מזון לחיות מחמד?

יש יצרנים שמגדירים את המזון שלהם כ"פרימיום", "הוליסטי" וכדומה. קטגוריות אלה אינן מפוקחות, אין עבורם סטנדרטים וכל יצרן מגדיר את המזון של עצמו כראות עיניו. אולם, יש הגדרה למזון "טבעי" - שאינו אמור להכיל חומרי טעם, צבעים או חומרים משמרים מלאכותיים. אולם, יכול להכיל תוספת של ויטמינים ומינרלים סינטטיים. לכן, במקום ללכת לפי הקטגוריה של המזון שהוגדרה ע"י היצרן יש לבחור לפי רשימת הרכיבים וסימני איכות אחרים כגון שיטת ייצור.

03.

אנליזה מובטחת והבנת רמות החלבון

באנליזה המובטחת אנו יכולים לראות את רמות המינימום הקיימות של החלבון והשומן וערכים נוספים במזון. לדוגמא, 29% חלבון על בסיס יבש. אולם, היא לא מציינת לנו את רמת הזמינות הביולוגית של אחוזים אלה. חלבון ממקור טרי ואיכותי הוא זמין יותר ביולוגית לגוף חיית המחמד מאשר קמח חלבון שעבר תהליך עיבוד קיצוני יותר. לכן מזון בעל רמת חלבון של 29% ממקור אמתי יהיה זמין ובעל נעכלות טובה יותר מאשר מזון עם חלבון ברמה של 34% ממקור מעובד.

04.

המלצות האכלה

אלה קווים מנחים בלבד המהווים בסיס להתחלת האכלה במזון. ברוב המקרים לאחר שבועיים תצטרכו להתאים את הכמות לחיית המחמד שלכם בהתאם למאפייניה האישיים - גיל, גזע, רמת פעילות, סדר יום ועוד. לכל יצרן יש מחשבוני האכלה שונים. מזון קרנה 4 הוא מאוד מרוכז ולכן יש צורך בכמויות קטנות יותר של מזון לעומת מזונות אחרים.

05.

מה זה אומר תווית נקייה?

הכוונה היא לתוויות שאנו מבינים את רשימת הרכיבים הרשומה בהם. כלומר, ללא רכיבים שמסתתרים בהם רכיבים מלאכותיים, ללא קמחים, ללא שמות רכיבים שלא מכירים. תווית נקייה היא פשוט תווית שיש בה רכיבים אמתיים שאנו מזהים.

המזון היחידי בעולם הרותם את כוחם של זרעים מונבטים ואורגניים לספק תזונה מלאה המחוזקת בנוגדי חמצון ואנזימים. 

בואו לספק לחברכם את התזונה הטובה ביותר!

הירשמו לקבלת מבצעים